Dikke buik, hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf?

 

Als je ouder wordt als vrouw – sommige mannen trouwens ook 😉 – krijg je of je het nu leuk vindt of niet, een dikke(re) buik. Behoor jij toevallig tot de gelukkige categorie vrouwen die altijd in shape zijn, dan is dit artikel niet zo interessant voor jou. Bij veel vrouwen is de overgang (hormonale disbalans) vaak de oorzaak van een dikker wordende buik. Maar er zijn ook andere factoren die een dikkere buik veroorzaken tijdens het ouder worden. 

 

Wat veroorzaakt buikvet bij vrouwen?

 

Als je ouder wordt vertraagd je metabolisme, de hoeveelheid vet in je lichaam neemt langzaam toe en het wordt lastiger om een platte buik te behouden. Denk vooral goed om je voeding, vermijd zoveel mogelijk voeding met suiker, denk ook aan je zout inname. Je lichaam houdt door te veel zout vocht vast en dit zorgt ook weer voor een dikkere buik. Alcohol zorgt er ook voor dat je buik sneller dikker wordt.

 

Een dikke buik door stress?

 

Ook aanhoudende verhoogde niveaus van het stresshormoon cortisol kunnen ervoor zorgen dat je een dikkere buik krijgt, of ervoor zorgen dat het je niet lukt om van je dikkere buik af te komen. Te veel cortisol veroorzaakt verlies van spiermassa, hierdoor gaat je vetverbranding weer omlaag en wordt je buik ook weer dikker.

 

Cortisol verlagen.

 

Door voldoende slaap en goede eetgewoontes verlaag je je cortisol niveau. Daarnaast helpen yoga oefeningen en ademhalingsoefeningen ook bij het verlagen van je stress niveau. Vitamine C kan ook een positieve bijdrage leveren aan het verlagen van cortisol.

 

Buikvet verminderen.

 

Ga nou niet als een dolle alleen je buikspieren trainen, dat heeft namelijk geen effect! Huhhh, je buikspieren trainen heeft geen effect? Nee, als jij alleen je buikspieren gaat trainen om je buikvet te verminderen, gaat dit helaas niet lukken. Wat wel werkt is krachttraining voor je hele lichaam. En Nee, je hoeft voor krachttraining echt niet naar een sportschool, je kunt ook vanuit huis krachttraining doen. Door krachttraining krijg je meer spieropbouw, ook als je ouder wordt kun je nog spieren opbouwen. Spieren verbranden meer calorieën dan vet, je komt hierdoor sneller van je overtollige vet af en dus ook sneller van een te dikke buik.

 

Slank blijven met lekkere recepten?

 

Vind jij het moeilijk om zelf je buikvet te verminderen en om wat af te slanken? En zou jij daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken? De Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm helpt je op een vrij eenvoudige manier gezonder en bewuster te gaan eten. Alle ingrediënten van zijn lekkere recepten zijn gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt, dus geen extra kosten.

 

Combinatie van krachttraining en de Afslank Receptenbijbel.

 

Als jij krachttraining gaat combineren met de recepten uit het boek van Oscar Helm, geef jij buikvet geen kans meer! De recepten zijn gezond, erg lekker en vooral makkelijk om klaar te maken.

 

Ga hier naar de leuke aanbieding van de Afslank Receptenbijbel.

 

Dit artikel bevat een affiliate link, dit betekent dat ik een vergoeding krijg als jij het betreffende product aanschaft, het kost jou niks extra en ik kan er deze website mee draaiende houden.

Volg je mij al op Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, waardevolle tips over oa de overgang en nog veel meer leuks.